Endringar i Ikjefjord og Massnes 1950 – 2015
April 26, 2017
Sommerjobb i Alliansen
April 30, 2017
Show all

Alliansens Verdiprogram

Norske verdier

Alliansen

Verdiprogram

Introduksjon

Utover å ønske Norge ut av EØS og Schengen er Alliansen-kandidatene er fristilte til fritt å fronte sine egne hjertesaker.  Alliansen velger dessuten sine kandidater til Stortingsvalget etter deres utviste sannferdighet og mot. Kandidatene skal besitte djervhet til å tale offentligheten imot. Alliansen ber derfor det norske folk om å ta stilling til våre kandidater, først og fremst som hvem de fremstår å være, med andre ord, deres karakter.

Alliansen er samlet rundt erkjennelsen av at politikken ikke lenger først og fremst er et valg mellom venstre og høyre, men heller mellom globalisme og nasjonalisme. Alliansen står for et sterkt og trygt Norge, det norske folk, og vil i valgsituasjoner sette Norges interesser først. Alliansen anser at Norge trues av ytre, globalistiske krefter, og vil handle for å bevare norske verdier og europeisk kulturarv.

Alliansen går derfor til valg på at Norge skal ta selvråderetten tilbake. Alliansens fanesak er et krav om en folkeavstemning om Norges fortsatte medlemskap i EØS og Schengen, der vi er overbevist om at folket vil stemme for å melde oss ut dersom vi får informert om situasjonen p.t. og om alternativene som finnes.

Vi hevder at EØS-avtalen bryter grunnloven gjennom at dens §115 gir mulighet, med tre fjerdedels Stortingsflertall, til å avgi suverenitet til en internasjonal organisasjon vi er fullverdig medlem av. Vi er ikke fullverdig medlem av EU, og avgivelsen går derfor til ESA, hvor vi er medlem, men hvis mandat er å etterse at vi følger EUs regelverk. Norge er blitt ført bak lyset.

EØS-avtalen begynte som en handelsavtale, men er nå blitt langt mer omfattende. Den er i realiteten en snikinnføring av EU-medlemskap uten medbestemmelsesrett. Norge sa NEI til medlemskap to ganger, og folkets mening må respekteres. EU er et synkende skip, av hvilket Norge ikke må bli dratt med ned i dragsuget.

Ideen om at one-size-fits-all, er aldri ideell, selv om den er arbeidsbesparende innledningsvis. Vi i Alliansen vil heller at Norge tar seg bryet med å utarbeide individuelle handelsavtaler med hvert enkelt land. Skreddersøm er mer kostbart, men varer lenger, og er mer komfortabelt.

 

Alliansens Verdiprogram:

Alliansens kandidater sier seg til Stortingsvalget 2017 enige i følgende verdiprogram:

Alliansens hovedfokus er å hevde norsk selvstendighet og selvråderett.

Vi vil sette Norge først, og fronte norske interesser før globalistiske interesser. Alliansens fanesak er Norge ut av EØS. Det er vår symbolsak for å kutte de internasjonale bånd som hindrer det norske folk fra å utøve selvråderett.

Alliansen erkjenner alle staters rett til suverenitet og selvstendighet. Alliansen ønsker fredelige forhold og bilaterale avtaler med alle land som ikke er en trussel for Norge.

Vi vil ha troverdig håndhevelse av norsk suverenitet. Dette forutsetter et forsvar forankret i folket, som har tilstrekkelig tilstedeværelse i hele landet.

Alliansen vil beholde full suverenitet og kontroll på innvandring, jordbruk og pengepolitikk.

Alliansen har som sitt mål å bevare det norske, og å verne om vår identitet.Tillit har tradisjonelt stått sterkt i det norske samfunn, og vi vil bevare dette adelsmerke. Vi ønsker et trygt tillitssamfunn med kjernefamilien i sentrum.

Alliansen står for organisk vekst og desentralisert utvikling av samfunnet, med fokus på å styrke kommuners selvbestemmelse og hegne om lokale enheter.  Alliansen ønsker å gjenopplive dugnadsånden for å gjøre Norge storslått igjen.

 • Pingback: Hans Jørgen Lysglimt Johansen i Alliansen: “Masseinnvandringen, Islam, det er jo galematias” – Ekte nyheter()

 • Jan Harald Pedersen

  Dette var magert! Bare om innvandring og EØS….. ka me fiskeriet, skoler, sykehus, distriktene, veian, gamle og unge osv. ?? Næh, den hærrane kjøpe æ ikke! Vi trænge ikke et nytt populistparti…..

  • birger

   skal Norge bestå som et kristent/humanetisk land i fremtiden trenger vi mange slike partier i fremtiden.

  • Disqusor

   WOW, så du ønsker å blir diktert om alt, kun spurt om hvem som skal diktere deg, hvert 4 år ?

  • Sigurd Haraldsen

   Helt enig emd deg Jan Harald vi trenger mer informasjon 😉

 • Dag Einar

  Dette er bra og viktig. Jeg ville tilført ‘bindende folkeavstemninger i alle viktige saker’. Man må uansett ha 3/4 flertall for å avgi suverenitet.

  Men i 1994 forsøkte politikerne å trikse EU-medlemskap med en ‘rådgivende folkeavstemning’ som de tenkte å bruke et simpelt flertall (50%) for å endre grunnloven! Heldigvis ble flertallet mot innmelding.

  Vi hadde EFTA handelsavtale som fungerte bra.
  Men senere fant globallistene på EØS som er et triks for å gi EU kontroll.

 • Disqusor

  I dag blir vi spurt om hvem som skal diktere oss, vi blir aldri spurt om noe som helst. Sveits har det stikk motsatte, selv USa har noe tilsvarende, der har de stemmesedler hvor du kan krysse av for hundrevis av saker. I dag får vi kun ET spørsmål, hvem som skal diktere oss i alle livets forhold, ALLE.

 • Sigurd Haraldsen

  Det dumme med partiet, at dem ikke har skikkelig partiprogram , som da folk kan lese om hva dere står for 100%

  om dere vinner , kan ingen vite hva dere vil gjøre av andre ting utenom dem få ordene dere da har skrivet her 😉

  Hva med Helse Norge ? Politi ? Ja dere skjønner poenget 😉

  FÅ til partiprogram og dere vil kanskje få med dere folket 😉

 • Ivar Helseth

  Jeg er akkurat så gammel at jeg fikk lov å stemme på Anders Lange. Der var det heller ikke så lang liste i gjøremålene for partiets politkk. Nei til statlige avgifter og billigere eggelikør LoL. En plass må man jo begynne. Anders Lange slo til med 4 taburetter på tinget. At Alliansen vil fjerne åket fra EU/EØS og stoppe all muslimsk innvandring er en flott start. Den stemmer jeg på.

 • Vilfred Hansen

  Så får man da håpe at Alliansen vil gå for et fripengesystem … og rope det høyt fra bjerget 😀
  http://vegtamborson.123hjemmeside.no/204133662/3360756/posting/den-folkeøkonomiske-ordning

 • buddy5

  ja jeg kommer til å stemme på det partiet , og jeg håper at det kan bli som en feiekost på tinget , la oss få tilbake demokratiet igjen .